Esküvő Életed egyik legszebb napja...

 1. Mikorra érdemes személyes találkozót megbeszélni a fotóssal?
  Amennyiben nem tartjátok szükségesnek a személyes találkozót a fotós személyének kiválasztásakor, akkor elegendő az esküvő előtt körülbelül egy hónappal találkoznunk. Akkorra már úgy is tisztában lesztek a teljes menetrenddel és könnyebben tudunk részletekről beszélni.
 2. Ha kiválasztottunk fotósnak kötünk szerződést?
  Alalpvetően szeretek minden kommunikációt írásban lefolytatni, így a Veletek történő megbeszéléseket is email, vagy egyéb írásos üzenet formájában igyekszem lebonyolítani. Ennek két oka van: az egyik, hogy sok információt nem képes eltárolni az agyam, így sokszor vissza kell olvasnom a megbeszéléseket, de ami még fontosabb, hogy mindennek nyoma van (nektek is, nekem is megvan az egész beszélgetésünk, amely vitás esetben bizonyító erejű lehet). Ezért én nem szoktam erőltetni a külön szerződéskötést, de természetesen van szerződés-mintám. Amennyiben Ti fontosnak tartjátok, abban az esetben minden további nélkül köthetünk szerződést.
 3. Egyedül fotózod végig az egész napot?
  Általában egyedül szoktam, igen, de fenntartom a jogot magamnak, hogy a szertartás(ok) és a lakodalom fotózására másik fotóst küldjek magam helyett. Természetesen ezt Veletek előre egyeztetve teszem és csakis kiváló tudású fotósról lehet szó, hogy semmi minőségbeli változást ne érezzetek a fotókon.
 4. Vállalsz-e több esküvőt egy hétvégére?
  Semmiképp! A Nagy Napon csak rátok koncentrálok!
 5. Van lehetőség az esküvő után, más napon a kreatív fotózásra?
  Igen, sőt ajánlom! Ennek nagyon sok előnye van, Ti túl vagytok az esküvőn, pihentebbek, felszabadultabbak vagytok, sokkal több idő van a kreatív fotók elkészítésére, több helyszínt tudunk bejárni, el tudunk menni olyan helyszínekre is, ahová az esküvő napján nem jutnánk el a távolság miatt. Ez az áron nem változtat - ha csak nincs valami nagyon különleges igényetek. :)
 6. Minden fotót retusálsz, feljavítasz?
  Nem. Retusálni és feljavítani a választott csomagban foglalt mennyiségű - általatok kiválasztott - képeket fogom. Természetesen az összes nyers fotót megkapjátok JPG formátumban a retusáltak mellett.
 7. Van tartalék felszerelésed?
  Természetesen. Magára valamit is adó, felelőségteljes fotós egy géppel nem áll neki esküvőt fotózni.
 8. Mi a helyzet akkor, ha a kreatív fotózáskor rossz idő van (esetleg esik az eső)?
  Ez egy igen bonyolult kérdés. Van lehetőség műterem bérlésére, de ezt két héttel előre le kell foglalni, így ha az előzetes megbeszélésünkkor nem ebben állapodtunk meg, akkor "gyorsanrögtön" ez már nem megoldható. Tehát marad a külső helyszín. Garantált helyszínt nem tudok biztosítani, így rossz idő esetén csak egy másik időpntban történő kreatív fotózást tudok javasolni. Amennyiben a másik időpont nem megoldható, úgy csak azt tudom ajánlani, hogy keressetek előre időjárás-biztos helyszínnek "b-verziót" (pl. Festetich Kastély).

Facebook hozzászólás

Google Play

Zsiri Photo alkalmazás a Google Play-en

Esküvőre ajánljuk...

Legfrissebb hírek


Hasznos jogi gyűjtemény a fotózásról

Egy Facebook csoportban lettem figyelmes egy igen jó bejegyzésre, amely a fotós/modell és úgy egészében a fotózásra vonatkozó jogi álláspontokat tartalmazza. A csoport tagja Kieger Tamás gyűjtötte össze igencsak részletesen a következőket:

"A fotósok közül sokan nincsenek tisztában a képeik jogi helyzetével, ezért írtam egy kis útmutatót. Aki ennél pontosabban kíváncsi rá, keresse fel jogászát vagy tudok ajánlani tanácsadót, de maga is utánakereshet..."

tovább...
2019.05.07

5 Photoshop trükk, amit tudnod kell

Utómunka közben az egyik legfontossabb dolog, hogy gyors és praktikus legyél! Sokan mondjátok, biztos sokan tapasztaltátok, hogy kevés az időtök az utómunkára. A gyors és hatékony munkavégzéshez szeretnénk mindenkit hozzásegíteni alábbi cikkel! Fogy-osszátok szeretettel!
tovább...
2017.03.14

A boldog fotós lájk nélkül él

"Mit is jelent a like és miért fals visszajelzés? Jobb lesz-e egy kép a lájkoktól? Mit akar tőlem a Facebook? Kire hallgassak, ha ne a lájkokra? Ezek után ha legközelebb fotózni indulsz, mi jár majd a fejedben? Az elérhető népszerűségi mutatók, vagy a saját elvárásaid és ötleteid megvalósításai a fontosabbak?" Ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre ad választ egy igen frappánsan megfogalmazott cikkben Horváth Krisztián.
tovább...
2016.09.27

közösség...

kövess Facebookon...