Bemutatkozom Ki is az a Zsiri?


1982-ben születtem Zalaegerszegen, polgári néven Horváth Gáborként. Általános-, majd középiskolai tanulmányaimat is Zalaegerszegen folytattam elektronikai műszerész szakon. 2003-tól Szombathelyen tanultam tovább a tanárképző főiskolán, mint számítástechnika tanár, majd 2007-ben diplomáztam.

2006 óta foglalkozom fotózással amatőr szinten kisebb kompakt és bridge gépekkel, ezután 2008-tól kezdtem el komolyan is érdeklődni a fotózás tudománya iránt. Megvettem első tükörreflexes fényképezőgépemet és beleástam magam a szakkönyvekbe. A gyakorlati tudás elsajátításában nagyon sokat segített Zóka Pali (Zóka Fotó) fotós barátom és Szász András (Magyar Triatlon Szövetség hivatalos fotósa) kollégám.

2006-ban indítottuk útjára családi vállalkozásban az első városi információs portált és céges adatbázist, az Egerszeginfo-t. 2007-ben ennek keretein belül először szerveztük és rendeztük meg az Egerszeg Szépe online szépségversenyt, majd a nagy sikeren felbuzdulva 2008-ban ismét. Fotós szárnyaimat itt kezdtem el bontogatni, hiszen a jelentkezők egy részét én fotóztam.

2008. őszétől lettem a Zalai Hírlap rendezvényfotósa, bulifotósa. Megismerkedtem az újság elismert fotósaival (Pezzetta Umbertoval, Katona Tibivel), akiknek szintén sokat köszönhetek. Szabadúszó partifotósként az évek alatt megismertem a megye és a környék nevesebb szórakozóhelyeit, ahol értékes kapcsolatokra tettem szert.

A bulifotózás közben igyekeztem továbbképezni magam különböző szakkönyvek és szaklapok segítségével, és egyre gyakrabban fotóztam modelleket. Ebben láttam a fejlődés lehetőségét és a kihívást. 2009-től egy-egy fotópályázaton is próbálom megmérettetni magam (pl. Playboy PhotoArt) kisebb-nagyobb sikerrel. 2011-től a Zalaegerszegi Fotóklub újjáalapító tagja és webmaster-e lettem.

2015-ben felhagytam a rendszeres bulifotózással, hogy még több figyelmet fordíthassak a komolyabb témákra, mint az esküvőfotózás és a modellfotózás. Megvettem első stúdióvaku felszerelésemet és bérelt teremben elkezdtem komolyan foglalkozni a műtermi fotózással.

2012-től kezdtem el komolyabban foglalkozni Esküvő fotózással, azóta is évről évre keresnek meg fiatal párok, hogy a Nagy Napjukat velem szeretnék megörökíttetni. Nehéz terület, komoly odafigyelést és hozzáértést igényel, tehát van benne kíhívás. Ez ösztönöz a folyamatos fejlődésben a területen, így állandóan figyelem és próbálom követni az aktuális trendeket.

Kedvenc témáim: modell- és portré fotózás (glamour, fashion, akt), rendezvényfotózás, koncertfotózás, bulifotózás, esküvőfotózás.

Impresszum

Cégnév: For Signo Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Köztársaság út 87.
Adószám: 23996915-1-20
Számlaszám: 75500258-10820380
Cégjegyzékszám: 20-09-072864

 

Rólam mondták...

Elérhetőségeim

Facebook hozzászólás

Google Play

Zsiri Photo alkalmazás a Google Play-en

Legfrissebb hírek


Hasznos jogi gyűjtemény a fotózásról

Egy Facebook csoportban lettem figyelmes egy igen jó bejegyzésre, amely a fotós/modell és úgy egészében a fotózásra vonatkozó jogi álláspontokat tartalmazza. A csoport tagja Kieger Tamás gyűjtötte össze igencsak részletesen a következőket:

"A fotósok közül sokan nincsenek tisztában a képeik jogi helyzetével, ezért írtam egy kis útmutatót. Aki ennél pontosabban kíváncsi rá, keresse fel jogászát vagy tudok ajánlani tanácsadót, de maga is utánakereshet..."

tovább...
2019.05.07

5 Photoshop trükk, amit tudnod kell

Utómunka közben az egyik legfontossabb dolog, hogy gyors és praktikus legyél! Sokan mondjátok, biztos sokan tapasztaltátok, hogy kevés az időtök az utómunkára. A gyors és hatékony munkavégzéshez szeretnénk mindenkit hozzásegíteni alábbi cikkel! Fogy-osszátok szeretettel!
tovább...
2017.03.14

A boldog fotós lájk nélkül él

"Mit is jelent a like és miért fals visszajelzés? Jobb lesz-e egy kép a lájkoktól? Mit akar tőlem a Facebook? Kire hallgassak, ha ne a lájkokra? Ezek után ha legközelebb fotózni indulsz, mi jár majd a fejedben? Az elérhető népszerűségi mutatók, vagy a saját elvárásaid és ötleteid megvalósításai a fontosabbak?" Ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre ad választ egy igen frappánsan megfogalmazott cikkben Horváth Krisztián.
tovább...
2016.09.27

közösség...

kövess Facebookon...